top banner

Az augusztusi Zempléni Fesztivál együtt kínálja a természet és a művészet szépségeit

Fotó: Nagy Károly Zsolt

Augusztus 14-től 23-ig hívja a színvonalas kulturális programokra és nem mellesleg Tokaj-Hegyalja folyékony aranyára szomjazó látogatókat a Zempléni Fesztivál.

Ez a hagyományos, mégis mindig üdén friss rendezvénysorozat egyszerre hat az emberben lakó művészetkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia hívére és persze a finom borok szerelmesére. Igazi kulturális „à la carte”, ahol magunk választhatjuk meg, hogy egy Bach- vagy Beethoven-koncertet, Mácsai Pál és a cimbalmos Lukács Miklós Örkény-előadását, a Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékot, netán egy jazz koncertet látogassunk-e meg.

Az augusztus 14-i nyitóhangversenyen a 250 éve született Beethoven előtt tiszteleg a Budafoki Dohnányi Zenekar, a szólista Balog József és a karmester: Hollerung Gábor. Másnap a bécsi klasszikus muzsikát viszi Szerencsre a zenekar, az együttes tagjaiból álló kisebb formációk pedig a következő napokban több helyszínen is föllépnek.
Visszatérő vendégként jön a Budapest Jazz Orchestra és Tóth Vera, Malek Andrea, a Wespa vonósnégyes, az Ábrahám Consort és Megyesi Schwartz Lúcia, a Honvéd Férfikar, de elmondható ez az István, a király keresztmetszetet a Tokaj Fesztiválkatlanban augusztus 19-én társulatával előadó Feke Pálról és a 22-én érkező Rúzsa Magdiról is.

Nem titkoltan sztárvendégnek szánják a friss Kossuth-díjas Várjon Dénest!
Az Esti jazz koncerteknek a Borterasz ad helyet: többek között a Kollmann Gábor Quintet, a Rodek Balázs Trió, a Coquette Jazz Band és a Gadó Gábor Quartet is színpadra lép. Gyermekműsorral Bognár Szilvia, a Bonbon Matiné és Joós Tamás énekmondó érkezik.

Augusztus 22-én lesz a közkedvelt Megérthető zene Hollerung Gábor „tolmácsolásával”. Előtte a mádi nap egyik érdekessége Bereményi Géza felolvasóestje vetítéssel és a Vodku fiaitól Cseh Tamás dalaival. A több települést és cca. 40 helyszínt is bejáró Zempléni Fesztivál idei záróhangversenye egy nagyszabású Mozart: Don Giovanni előadás; kiváló művészekkel, Guido Mancusi vezényletével az SRK Wáberer Sportcentrumban.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!